News Flash:

Carne de pui cacciatora a la Jamie Oliver

8 Noiembrie 2013
1632 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg pui intreg (taiat in bucati)
sare
piper
8 frunze de dafin
2 fire rozmarin
3 catei usturoi (1 zdrobit, 2 feliati)
1 sticla vin rosu sec (Chianti)
faina
ulei de masline extravirgin
6 fileuri ansoa
1 mana masline negre sau verzi fara samburi
800 g rosii in suc propriu la conserva

Mod de preparare:

Condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper si aseaza-le intr-un bol. Adauga frunzele de dafin, firele de rozmarin si catelul de usturoi zdrobit si acopera totul cu vin. Lasa carnea la marinat cel putin o ora sau cel mai bine peste noapte, in frigider. Incinge cuptorul la 180C. Scoate puiul si pastreaza marinada. Usuca bucatile de carne cu servetele de hartie, presara faina deasupra lor si prajeste-le in putin ulei de masline incins pana cand se rumenesc usor. Scoate-le pe un platou.

In aceeasi tigaie pune cateii de usturoi feliati si caleste-i pana se rumenesc. Adauga fileurile de ansoa tocate, maslinele si rosiile tocate mare. Amesteca bine si pune inapoi si bucatile de pui si marinada pastrata. Lasa totul sa dea in clocot, apoi acopera cu un capac sau cu o folie de aluminiu si pune tigaia la cuptor timp de 1 ora si jumatate.

Elimina uleiul in exces cu o lingura si mai adauga sare si piper dupa gust. Indeparteaza funzele de dafin si crengutele de rozmarin si serveste puiul cu salata, fasole (pastai sau boabe) si mult vin rosu.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

jamie oliver pui cacciatora
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014080 (s)