News Flash:

Carnati de casa - Reteta traditionala

1 Ianuarie 2016
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 kg carne de porc mai grasa
3 capatani de usturoi potrivite
1,5 kg carne de vita
doua linguri boia dulce
o lingura cimbru uscat
0 lingurita piper din rasnita
o lingura boia iute
½ lingurita ienibahar
sare grunjoasa
intestine subtiri de porc

Mod de preparare:

Mai intai am curatat intestinele. Dupa ce le-am spalat bine, le-am razuit cu dosul unui cutit. Le poti curata si cu o lingura de lemn. Poti gasi in comert si intestine deja curatate.
Am taiat carnea (si de porc, si de vita) bucati mici si am tocat-o. Am pus-o intr-o lighean mai mare pentru a o putea amesteca. Am pisat usturoiul, l-am frecat cu putina sare, am adaugat putina apa si am omogenizat bine. Am dizolvat o lingura cu varf de sare in 300 ml de apa.

Am adaugat mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Am amestecat bine si am adaugat treptat din saramura, amestecand bine. Am gustat din cand in cand din carne pentru a nu iesi foarte sarati. Daca vrei sa iasa mai condimentati mai pui boia iute. Am lasat sa se aromatizeze de seara pana dimineata. A doua zi a inceput operatiunea “Umplerea carnatilor”. Am montat masina de tocat fara sita si cutit, am pus palnia de carnati si la treaba. Ai nevoie sa te mai ajute o persoana. Una da la masina, iar cealalta tine de intestin.
I-am terminat si i-am pus pe un bat mai gros. I-am lasat cateva ore in bucatarie sa se usuce intestinul si i-am scos dupa aceea pe balcon la rece.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnati casa carnati reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1225 viz    0 com
1849 viz    0 com
2543 viz    3 com
2163 viz    0 com
1212 viz    0 com
1270 viz    0 com
1687 viz    0 com
2784 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013796 (s)