News Flash:

Carnati cu legume la cuptor

10 Ianuarie 2019
711 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 4 carnati de porc mai mari ( pot fi afumati sau proaspeti)
  • 700g cartofi cu coaja rosie
  • 2 mere, de preferat mai acrisoare
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 morcovi
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pentru inceput precizez ca puteti folosi aproape orice tip de carnati, va recomand sa fie putin afumati dau un gust mai bun mancarii. Cartofii si morcovii ii curatam de coaja , ii spalam bine si apoi ii taiem; cartofii felii mai groase, morcovii sferturi. Ceapa o curatam si o taiem tot in felii mai groase. Merele le taiem si pe acestea sferturi, fara sa le curatam de coaja.

Intr-un bol mai mic punem uleiul de masline, cimbrul, rozmarinul, sare, piper si amestecam usor. Preincalzim cuptorul la 200g C. Intr-o tava mai mare punem toate legumele, adaugam uleiul si aromele apoi amestecam usor cu mainile astfel incat sa fie acoperite pe toate partile.

Punem carnatii printre legume, mai punem si cateva ramuri de rozmarin si bagam tava la cuptor timp de 30 de minute – poate putin mai mult, pana legumele fac o crusta frumoasa, iar carnatii se rumenesc.

Lasam tava sa mai stea 10 minute cu focul oprit si apoi servim – obligatoriu cu un pahar de horinca inainte! Nu de alta, ci sa dam timp aromelor sa se intrepatrunda si mai bine.

Reteta recomandata de Simona.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnati legume carnati cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016769 (s)