News Flash:

Care este cel mai sanatos unt? „Sunt 3 feluri de unt in comert”

2 Februarie 2017
31326 Vizualizari | 0 Comentarii
Care este cel mai sanatos unt? Fiecare dintre noi foloseste in alimentatie untul. Mergand la magazin poti intalni mai multe tipuri de unt, ce contin diferit procent de grasimi. Daca te-ai intrebat vreodata, care este diferenta dintre aceste tipuri de unt si unde le poti folosi, atunci Chef Doru iti vine in ajutor cu sfaturi despre untul pe care il poti procura si cel pe care il poti lasa mai departe pe raftul din magazin.
“Sunt 3 feluri de unt in comert: unul de 65%, unul de 82% si un unt de casa. Exista si unt de 40-45% grasime, dar este de cea mai slaba calitate. Este bun pentru a unge tavile sau pentru a face niste sanvisuri, dar nu il recomand”, potrivit kanald.ro.
 
Chef Doru a detaliat si a spus la ce poate fi folosit fiecare tip de unt in parte.
“Cu untul de 60-65% grasime putem sa facem sanvisuri, tot felul de preparate rapide. Este un unt economic, foarte bun”.
Untul de 80-82-85% grasime este de cea mai buna calitate, pentru patiserie, pentru prajituri. Practic toate retetele de prajituri sunt ghidate dupa acest unt”.
“Ar mai fi untul de 100% grasime, untul indian, pe care putem sa il facem singuri acasa. Mai exista si untul de tara, sau untul pe care il gasim in multe magazine de prin piata, pe care il fac oamenii dupa metode traditionale, dar la care nu putem sa descoperim ce procent de grasime are”, a spus Chef Doru.

Untul contine multe vitamine foarte importante pentru sanatatea noastra, vitamine ca A, E si K2. Vitamina K2 este foarte importanta pentru sanatate, consumul scazut al acestei vitamine a fost asociat cu boli cardiovasculare, boli de oase si chiar cancer, potrivit clicksanatate.ro.
Untul este o sursa importanta de vitamina D si iod, fiind foarte bun in zonele de munte, unde nu exista alte surse de iod. In plus, este bun si pentru digestie, sanatatea creierului si a sistemului nervos, protejeaza impotriva artritei degenerative si scade riscul de obezitate. Untul poate fi un aliment foarte sanatos, doar daca este prelucrat din lapte nepasteurizat, de la animale netratate cu hormoni sau antibiotice.

sursa: internet-bun
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


chef doru vitamina k2
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024658 (s)