News Flash:

Care este cel mai sanatos tip de carne?

7 Aprilie 2017
9950 Vizualizari | 0 Comentarii
Datorita componentelor sale nutritive, carnea de peste este cea mai recomandata de medici. "Cea mai buna carne este carnea de peste. Nu are hormoni, nu are pesticide, are grasimi omega 3, e foarte usor digerabila. Sigur, carnea de peste poate sa fie si ea poluata cu reziduuri din apele in care a trait, cele mai des intalnite fiind reziduurile de metale grele (mercur la pestele oceanic). Dar daca mancam de doua ori pe saptamana nu sunt probleme", a declarat, pentru rtv, medicul nutritionistul Corina Zugravu.
Carnea de curcan este sanatoasa, deoarece contine antioxidanti care previn aparitia aterosclerozei. Mai mult, aceasta are si triptofan, un precursor al serotoninei, care da stare de bine si scade apetitul.

Citeste si Cea mai sanatoasa carne pentru masa de Pasti. Gateste SANATOS pentru familia ta

"Carnea de pasare ramane mai buna ca celelalte, fiind mai usor digerabila si cu grasimi mai sanatoase. Desigur, cea mai bogata in nutrienti e cea de gaina crescuta pe sistem traditional, furajata natural si expusa la soare. Carnea de curcan este acum la moda pentru ca este o carne slaba, in comparatie cu cea de gaina, avand un nivel minim de grasimi saturate si colesterol. Insa, din cauza aceasta, nu e prea buna la gust", adauga nutritionistul Corina Zugravu.

Nu este recomandat sa se consume pielea de la pui si curcan, deoarece este alcatuita 100% din grasime. In cartea "Traiesc, deci ma abtin", dr. Mihaela Bilic subliniaza si importanta consumului de carne de gasca si rata. Aceste feluri de carne contin mai mult fier decat carnea de pui sau curcan si pot fi considerate campioni la categoria alimente pentru slabit.

Carnea poate fi preparata fie la gratar, fie inabusite sau in pergament la cuptor. Gatitul umed in apa sau sosuri al carnii creste digerabilitatea proteinelor, in schimb daca sunt preparate la gratar, caldura uscata le face mai greu de digerat. Nu este nevoie sa adaugati ulei peste carnea alba, deoarece are suficienta grasime. In loc de ulei puteti folosi vin, bere, sos de rosii sau condimente.

Citeste si Tu stii ce fel de carne cumperi de Pasti? Uite cum deosebesti carnea de miel de alte specii de animale

In ceea ce priveste organele animalelor (in special creierul), acestea sunt extrem de bogate in colesterol. Pentru cei care sufera de hiperuricemie-guta, ficatul, rinichii, splina sau burta sunt contraindicate, deoarece sunt bogate in nucleopurine. Cu toate acestea, ficatul si splina sunt recomandate in caz de anemie, deoarece contin fier. Mai mult, ficatul este o sursa importanta de retinol care este esentiala pentru vedere si pentru tineretea tenului. De retinut este faptul ca intotdeauna trebuie alese numai organe de la animale sanatoase si tinere.

Consumul de organe, mai ales ficatul, ar trebui redus dupa varsta de 40 de ani la barbati si dupa instalarea menopauzei la femei.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi precizeaza in cartea sa "Si noi ce mai mancam" ca anumite preparate din carne ar trebui consumate cu moderatie sau chiar evitate, deoarece pot fi periculoase pentru sanatate.

Micii, desi sunt foarte placuti la gust, sunt indigesti din cauza cantitatii foarte mari de grasime animala. Prin densitatea calorica mare, acestia conduc si la aparitia obezitatii. Daca sunt preparati pe gratar cu foc direct devin toxici din cauza arsurii si a contaminarii cu hidrocarburi. Mai mult, consumul excesiv de mici favorizeaza cresterea riscului unor cancere (de colon, vezica) sau al pancreatitelor acute, cronice sau cancerului de pancreas.

Cotletul sau ceafa de porc nu este recomandata nici daca este preparata la gratar, fara foc, deoarece are un continut bogat de grasime animala aterogena. In ceea ce priveste placinta cu carne sau snitelele, aceste alimente sunt total neindicate, deoarece sunt, de asemenea, indigeste si contin multa grasime. Ciolanul afumat cu fasole este o specialitate foarte consumata, insa combinatia de legume cu proteinele grase din carne o fac nesanatoasa. Acest fel de mancare este nu este recomandat persoanelor care sufera de hipertensiune, boli cardiovasculare, hepato-renale, dislipidemie sau obezitate.
Mezelurile si afumaturile au un continut ridicat de sare, de aceea nu sunt recomandate persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

sursa: rtv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

hormoni pesticide corina zugravu grasimi saturate colesterol
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024997 (s)