News Flash:

Care e diferenta intre infuzie si decoct?

28 Noiembrie 2014
1542 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai rapida metoda de pregatire a unui ceai este prepararea unei infuzii, din 1-2 lingurite de ceai sau plante aromatice peste care se toarna o cana de 250 de ml de apa fierbinte. Cana in care pregatiti infuzia se lasa pentru 3 pana la 5 minute dupa care lichidul se poate strecura si il puteti bea.

Decoctul necesita ceva mai mult timp de pregatire deoarece presupune fierberea plantelor la foc mic pentru o perioada de timp ce varieaza de la 20 pana la 40 de minute, timp in care apa folosita ajunge undeva la jumatate din cantitatea initiala. Uneori plantele ce vor fi folosite in decoct se lasa la inmuiat in apa timp de cateva ore, de obicei peste noapte, dupa care se fierb in aceasi apa.

Pentru infuzii se folosesc partile mai delicate ale plantelor, florile sau frunzele, in timp ce pentru decoct sunt utilizate tulpinile sau radacinile. În ambele cazuri este recomandata utilizarea apei filtrate sau a apei minerale plate, apa de la robinet poate fi tratata cu clor si poate determina modificarea gustului.

Infuziile se folosesc de obicei pentru uz intern, sunt ceva mai slabe, pe cand decocturile sunt mai concentrate si se utilizeaza mai ales pentru uz extern, bai de detoxifiere sau siropuri.

Pentru a pastra proprietatile plantelor este recomandat ca imediat dupa preparare sa acoperiti cu o farfurioara sau un capac recipientele in care ati pregatit atat infuziile cat si decocturile.

Pentru pregatirea decocturilor nu folositi niciodata vase din aluminiu.

sursa: sfaturile bunicii
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

infuzie decoct retete ceai retete sanatoase culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021350 (s)