News Flash:

Caracatita cu salata

24 Aprilie 2012
2033 Vizualizari | 0 Comentarii
Caracatita cu salata
Ingrediente:

1 caracatita de circa 1,2 -1,5 kg
1 lamaie maricica cu coaja groasa
1 capatana de usturoi
1 ardei iute verde sau rosu, usor picant
7-8 linguri ulei de masline extravirgin
piper boabe
sare marina


Pentru salata:

1 salata rosie
1 ridiche alba
ulei
suc proaspat de lamaie
sare

Mod de preparare:


Se spala bine caracatita in mai multe ape. Se intoarce caracatita cu ventuzele in sus pentru a scoate ciocul din mijlocul tentaculelor cu cutitul. Se amesteca intr-o oala cu diametru mare coaja rasa de lamaie, boabele de piper, sarea, cu usturoiul taiat foarte fin si uleiul. Se lasa la calit cam 2-3 minute la foc mic, cat sa devina uleiul aromat. Se pune cu grija caracatita pe uleiul incins si se asaza capacul deasupra oalei. Caracatita va fierbe la foc foarte mic in suc propriu cam 15-20 minute si chiar si un pic mai mult daca furculita nu patrunde cu usurinta in carne. Atentie, nu fierbeti nici foarte mult, carnea tinde sa devina foarte tare. Dat fiind faptul ca fierberea se face inabusit si lichidul nu cuprinde intreaga caracatita, “motul” caracatitei sau mai bine zis burtica va fi destul de dificil de mancat, cu o consistenta dura.
Caracatita poate fi servita cu cartofi natur, salata etc.

sursa: casamea.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

caracatita lamaie usturoi salata rosie ridiche alba ulei sare oala
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3057 viz    0 com
7584 viz    0 com
1971 viz    0 com
1270 viz    0 com
1812 viz    0 com
2284 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012142 (s)