News Flash:

Cannelloni napolitane

19 Mai 2014
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

115 g ricotta
190 g faina
4 frunze busuioc
4 oua
45 g prosciutto
70 g mozzarella
sare
piper
250g rosii tocate
350g  parmezan ras
4 ½ linguri unt

Mod de preparare:

Pune faina pe blatul de lucru si formeaza o gaura in mijlocul ei. Sparge doua oua si adauga-le in faina. Framanta cu degetele pana cand incorporezi oul si formezi un aluat neted. Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 20 minute, la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Intinde aluatul in foi foarte subtiri cu un sucitor sau cu ajutorul unei masini pentru paste. Taie din aluat dreptunghiuri (7x10cm). Gateste foile de paste, pe rand, in apa cu sare clocotind cate 30 de secunde. Scoate-le, scurge-le si lasa-le sa se raceasca pe un prosop de bucatarie umed.

Paseaza ricotta printr-o sita intr-un bol. Adauga mozzarella taiata in cubulete si prosciutto taiat in fasii subtiri. Condimenteaza cu sare si piper, adauga 2 oua si amesteca cu o furculita.
Topeste jumatate din unt intr-o tigaie, la foc mediu, adauga rosiile tocate, sare, piper si frunzele de busuioc. Gateste-le timp de 15 minute.

Pune cate o lingura din amestecul cu ricotta pe fiecare foaie de paste gatita mai devreme, spre unul din capete. Ruleaza si aseaza rulourile intr-un singur strat, intr-un vas de copt uns cu unt.
Acopera cannelloni cu sosul de rosii, presara parmezanul ras si restul de unt taiat in cubulete. Pune tava in cuptorul incins la 180C, timp de 20 minute. Serveste cannelloni fierbinti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cannelloni napolitane retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1000 viz    0 com
1070 viz    0 com
1030 viz    0 com
1378 viz    0 com
2528 viz    0 com
2118 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018087 (s)