News Flash:

Cand sa mananc a doua zi, nu am mai avut ce! Am gasit in tava doar niste firimituri. Deci iti garantez ca aceasta conopida la cuptor e foarte buna si ca va fi mancata pana la ultima imbucatura. RETETA AICI

25 Ianuarie 2017
18259 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 conopida mare
200 g de cascaval
200 g ciuperci
200 g piept de pui
sare
1 pahar de lapte

Pentru sos:
150 g unt
4 linguri de faina
1/2 l lapte
1 galbenus

Mod de preparare:

Spalam bine ciupercile si le fierbem cu putina sare. Curatam conopida de frunze si o tinem in apa 20 de minute. Punem apa la fiert cu sare si introducem conopida si lasam sa se fiarba. Dupa ce s-a fiert o lasam la scurs si racit. Taiem conopida in doua pe orizontala. Luam o tava si o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet, asezam o jumatate de conopida si peste ea radem cascaval.

Peste cascaval punem un  strat de ciuperci taiate felii subtiri, apoi urmeaza un strat din piept de pui taiat felii subtiri, urmat de alt strat de cascaval ras, si altul din piept de pui fasiute. Acoperim totul cu cealalta jumatate de conopida. Pregatim un sos din unt, faina si lapte iar dupa ce s-a racit adaugam galbenusul si frecam bine. Acest sos il turnam peste conopida iar deasupra radem cascaval. Bagam totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Va veti bucura papilele gustative cu o feerie de gusturi delicioase si mirosuri imbietoare.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conopida cuptor reteta conopida conopida mancare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017374 (s)