News Flash:

Cand gatim carnea cruda, trebuie sa respectam aceste reguli pentru a fi paziti de E. Coli si Salmonela

14 August 2018
1241 Vizualizari | 0 Comentarii

La inceputul anului am auzit cazuri despre bebelusi ajunsi in stare critica dupa ce s-au infectat cu E. Coli si Salmonela. Insa aceste bacterii sunt la fel de periculoase si pentru maturi. E. Coli si salmonela locuiesc in mod normal in intestinele pasarilor si vitelor. Acestora, bacteriile date nu le dauneaza deloc, in schimb pe noi ne pot trimite la terapie intensiva.

Din fericire, putem evita usor contaminarea cu aceste bacterii. Astfel, este nevoie sa respectam cateva reguli simple. Salmonela se gaseste pe scoarta de ou, de aceea ori de cate ori contactam cu ouale, trebuie sa ne spalam mainile cu sapun, evitand pana la acest moment contactul cu alte obiecte.

Insa E. Coli si salmonela sa poate gasi si in carne, de aceea dupa ce am prelucrat carnea este nevoie sa spalam bine cutitul si tocatorul. Mainile la fel trebuie spalate.

Inca un sfat util: Multi oameni cred ca bacteriile din carne mor dupa ce carnea este fiarta sau prajita. Gresit! Daca lasam carnea mai mult timp la temperatura camerei, in ea incepe sa se dezvolte o bacterie rezistenta la prelucrare termica. In schimb aceeasi bacterie devine ”cuminte” cand carnea sta la frigider. Din acest motiv trebuie sa scoatem carnea din frigider exact in momentul cand dorim sa o gatim si nu cu cateva ore inainte.

Prin urmare, trebuie sa respectam regimul frigorific al carnii (la fel si al oualor) iar dupa ce am contactat cu acestea este nevoie sa ne spalam mainile cu sapun. Si sa nu uitam de asemenea sa spalam bine tocatorul si cutitul. Asa avem garantul ca niciun E. Coli si nicio salmonela nu ne va afecta sanatatea!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014660 (s)