Ingrediente:400 g
paste fainoase (macaroane, spaghete, melci, spirale, penne)
500 g
spanac proaspat sau congelat
250 g
branza sarata1 legatura ceapa verde sau uscata
3 oua
2 catei de
usturoi400ml
iaurt gras3 linguri ulei
1 lingurita unt
1 lingura
pesmetsare si piper dupa gust
Mod de preparare:Pregatim toate ingredientele, spanacul se curata, se spala, se opareste 1 minut in apa fiarta, se scurge apoi se toaca, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt, pastele se fierb al dente sau conform prospectului de pe ambalaj, apoi se clatesc si se scurg de apa, branza se rade pe razatoarea mare. Daca avem ceapa verde care este mai gustoasa si mai aromata o taiem rondele. Ouale se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu iaurt sau smantana. Pregatim o
tava de cuptor pe care o ungem cu unt sau margarina si o tapetam cu pesmet.
Citeste si Asa faci o portie zdravana de paste cu creveti si lamaie
Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim la inceput ceapa taiata marunt, apoi adaugam usturoiul iar la sfarsit spanacul. Se amesteca pe foc, se pune ½ ceasca de apa ca sa lege compozitia, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat si se opreste focul. Se amesteca intr-un vas pastele fierte cu branza rasa si spanacul calit,
se amesteca usor dar bine apoi se asaza compozitia in tava de
cuptor unsa cu unt si tapetata cu pesmet, deasupra se pune uniform compozitia de iaurt cu oua, se rade putina branza peste si se introduce la cuptor pentru 20-30 de minute, sau pana cand se rumeneste usor.
Pastele se mai pot aseza si in straturi, se pune in tava de cuptor un strat de paste fierte, apoi un strat de branza si unul de spanac calit, apoi iar unul de paste si tot asa pana terminam compozitia, deasupra punem iaurt cu ou si branza rasa.
Reteta de
paste cu spanac si branza ne este recomandata de
preparatedevis.ro.
Comentarii (0)