News Flash:

Cand au vazut ce bine arata, musafirii nu s-au lasat pana nu mi-au mancat tot platoul cu prajitura - Prajitura "Solemn" - Cu doua creme diferite - Ti se topeste in gura

8 Mai 2017
38688 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand au vazut ce bine arata, musafirii nu s-au lasat pana nu mi-au mancat tot platoul cu prajitura - Prajitura "Solemn" - Cu doua creme diferite - Ti se topeste in gura!

Ingrediente:


Pentru prima parte:
5 galbenusuri
200 gr zahar granulat
100 ml apa
100 ml ulei de floarea-soarelui
210 gr faina
15 gr praf de copt

A doua parte:
5 albusuri
1 varf de cutit de sare

Citeste si Sunt nespus de bucuroasa ca am gasit reteta de prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe

A treia parte:
gem de capsuni

Pentru compozitia cu capsuni:
800 gr compot de capsuni
2 plicuri zahar vanilinat
3 linguri zahar granulat
1 plic budinca cu aroma de vanilie

Pentru crema:
400 ml lapte 1.5% grasimi
40 gr praf de budinca cu aroma de vanilie
1 plic zahar vanilinat
250 gr unt
zahar pudra

Citeste si Cum sa faci o prajitura la rece - Desert cu capsuni FARA coacere

Pentru a doua crema:
300 ml lapte 1.5% grasimi
smantana pentru frisca

Mod de preparare:


Prima parte:
1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul granulat.
2. Adauga treptat uleiul si apa. Continua sa omogenizezi.
3. Pune apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizeaza.

Citeste si E asa de bun, ca mai vrei o felie - Tort cu capsuni si crema de lapte

A doua parte:
4. Mixeaza albusurile spuma, cu sarea.
5. Imparte aluatul in doua jumatati egale.
6. Unge cu putin unt o tava de copt.
7. Coace ambele foi de aluat in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.
8. Intinde gem pe prima foaie de blat cat mai uniform.
9. Acopera cu a doua foaie de blat. Intinde uniform si pe aceasta gem de capsuni.

Compozitia cu capsuni:
10. Scurge capsunile de zeama si preseaza-le (fa-le piure).
11. Adauga peste ele pudra de budinca, zaharul granulat si transfera vasul pe foc. Amesteca in mod regulat. Compozitia e gata cand se ingroasa vizibil.
12. Toarna compozitia peste prajitura, tot uniform.
13. Baga prajitura in frigider, pana se intareste complet.

Citeste si De ce sa nu mai arunci niciodata coditele de la capsuni


Crema:
14. Amesteca praful de budinca cu laptele rece. Trebuie sa se ingroase destul de mult. Foloseste o lingura de lemn.
15. Mixeaza spuma untul cu zaharul, apoi adauga-l treptat peste laptele cu praful de budinca.
16. Scoate prajitura din frigider si intinde crema uniform peste ea.

A doua crema:
17. Toarna treptat laptele rece peste smantana si mixeaza pana obtii o spuma destul de aerata.
18. Intinde crema peste prajitura, apoi decoreaza cu capsuni injumatatite.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura capsuni retete capsuni crema vanilie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016121 (s)