News Flash:

Caltabosi

21 Decembrie 2011
2805 Vizualizari | 0 Comentarii
Caltabosi
Ingrediente:

1 kg carne de porc
100 g slanina
un mat gros de porc
2 linguri cu orez
2 cepe mari taiate foarte marunt
foaie de dafin  
cimbru
piper boabe
sare

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste matul de porc. Se spala foarte bine cu malai, se curata de grasime si iarasi se spala pe ambele parti. Dupa aceea se toaca marant ceapa, se pune intr-un castron, cu o lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se acolo timp de 30 de minute. Dupa aceea se clateste de mai multe ori.

Compozitie:

Slanina si carnea de porc se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, piper macinat, sare, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Apoi se umple matul cu aceasta compozitie. Se pune apa la fiert cu piper boabe, putina sare si foaia de dafin. Cand incepe sa fiarba se pune caltabosul si se lasa la foc mic, sa fiarba. Dupa cateva minute de cand a inceput sa fiarba se inteapa din loc in loc cu un ac gros pentru a nu plesni. Este fiert in momentul in care se lasa pe fundul vasului.

sursa reteta si fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

slanina orez cepe cimbru piper boabe sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2373 viz    0 com
3198 viz    0 com
2872 viz    0 com
2921 viz    0 com
2858 viz    0 com
2299 viz    0 com
1789 viz    0 com
3779 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014005 (s)