News Flash:

Cafeaua ASCUNDE chimicale!

2 Iulie 2013
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei mai multi dintre noi cunoastem o singura substanta chimica din cafea: cafeina. Insa este departe de a fi singura.

Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte substante in proportia de 2% sunt cele mai importante.

Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata.

Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt.

Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu bacteriile ce ataca dintii.

3,5 acid dicafeoylquinic este o alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza creierul de radicalii activi.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafeina 2-etilfenol consistenta cremoasa trigonelina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031791 (s)