News Flash:

Caciula lui Guguta

19 Iulie 2012
2301 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

300 gr faina
5 oua
1 l lapte
esenta de menta
2 plicuri zahar vanilat
100 ml ulei

Pentru umplutura:

visine conservate in suc propriu (sau congelate)

Pentru crema:

2 oua
1 cutie mascarpone
esenta de vanilie
100 ml frisca lichida
putin zahar pudra

Pentru decor:

75 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Prima data se pregatesc clatitel eobisnuite.  Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am batut frisca, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie, zaharul si galbenusurile de la oua. Separat, am batut albusele spuma tare, apoi le-am incorporat in crema de mascarpone (dar nu cu mixerul, ci cu o spatula de lemn). Am dat crema la rece pt cateva minute.
Am trecut din nou la clatite: le-am taiat in jumatate, iar pe fiecare jumatate am pus un rand de visine scurse bine si am rulat strans. Rulourile astfel obtinute le-am asezat pe un platou, sub forma de piramida, in acest mod: rulouri de clatite+crema mascarpone+clatite+crema, etc, pana cand am terminat (ultimul strat este de mascarpone). Apoi am presarat ciocolata amaruie razuita fin si am dat la rece pt. 2 ore.
Tortul acesta de clatite este delicios dupa ce se incheaga bine in frigider.
Prajitura pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua lapte zahar vanilat ulei mascarpone frisca lichida prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1178 viz    0 com
2072 viz    0 com
2307 viz    0 com
2500 viz    0 com
1319 viz    0 com
2537 viz    0 com
1826 viz    0 com
2866 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033864 (s)