News Flash:

Ca la bunica acasa - Cum sa faci turte coapte in ceaun

13 Martie 2017
6802 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum sa faci TURTE coapte in ceaun, ca la bunica acasa – Mai bune decat painea din comert

Ingrediente:

1 kg faina alba sau integrala (dupa preferintele fiecaruia)
putina sare
40 gr drojdie proaspata
2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de masline)
niste apa calduta
seminte de chimen (optional)

Mod de preparare:

1. Cerne faina intr-un lighean mai mare si fa o gaura in ea.
2. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga si 2-3 linguri de faina si las-o departe pana la 15 minute.
3. Toarn-o apoi in mijlocul fainii. Presara si semintele de chimen.
4. Dupa ce amesteci bine cu o lingura, pune uleiul. In cazul in care aluatul e prea moale, mai adauga faina.
5. Framanta aluatul cateva minute, apoi acopera-l cu un prosop curat si pune-l intr-un loc caldut.
6. Dupa vreo ora, timp in care si-a dublat volumul, imparte-l in mai multe bucati.
7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucata, apoi pune turtele la copt in ceaunul incins. Acesta trebuie uns cu foarte putin ulei in prealabil.
8. Coace turtele la foc mic, pentru a se patrunde cat mai bine. Ca sa le mentii moi si pufoase timp indelungat, inveleste-le cu un prosop dupa ce s-au racit.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

turte coapte turte ceaun aluat turte turte bunica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1727 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017100 (s)