News Flash:

Burrito pentru micul dejun

27 Martie 2012
1418 Vizualizari | 0 Comentarii
Burrito
Potritiv sfatulparintilor, burrito este ideal pentru un mic dejun consistent.

Ingrediente:


Pentru tortilla:

1 kg de faina de grau
1 lingurita praf de copt
200 ml ulei vegetal
un praf de sare
3 cani cu apa

Pentru umplutura:

1 carnat taiat bucatele
3 oua mari
o rotita de cascaval dat pe razatoare sau taiat bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
2 linguri coriandru tocat
1 lingura ulei
1/4 cana sos sau ketchup tinut la temperatura camerei.

Mod de preparare:

Tortilla:

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga apoi uleiul sau untura si se amesteca bine. Se adauga apoi doua cani cu apa calduta si se framanta adaugand mereu cate putina apa pana se obtine un aluat moale si elastic. Se lasa aluatul cateva minute sa se odihneasca, apoi se modeleaza cateva bilute mici. Apoi care se lasa la “odihnit” cam 10 minute. Cu facaletul se intinde fiecare biluta astfel incat sa se obtina o turta rotunda subtire. Se pun apoi pe plita calda, la foc mediu sau pe o tigaie groasa de teflon. Se lasa in jur 20 de secunde pe plita, apoi se intoarce, si se lasa pana incepe sa se umfle si sa capete o culoare aurie. Tortilla trebuie sa fie maleabila, ca sa poata fi rulata, nu trebuie sa se prajeasca prea tare. Cand este gata se lasa pe o carpa curata care sa permita ca umezeala sa se evapore. Se lasa la racit 30 de minute.

Umplutura:

Se incinge uleiul intr-o tigaie din teflon de marime medie, la foc potrivit. Se pun ouale, sarea, piperul, coriandrul si bucatelele de carnat si se amesteca timp de 2- 3 minute, pana cand ouale incep sa se inchege usor. Cand ouale sunt aproape gata, se micsoreaza flacara si se adauga cascavalul ras sau maruntit. Se lasa pe foc pana cand cascavalul se topeste, apoi se opreste focul si se acopera tigaia cu un capac. Astfel, cascavalul continua sa se topeasca si dupa oprirea focului, fara sa se prinda de baza tigaii.

Amestecul obtinut se pune in tortilla impreuna cu sosul/ketchup-ul si se impacheteaza marginile fiecarei tortilla, apoi se ruleaza, pentru a cuprinde umplutura. Se poate presara pe deasupra cascaval ras.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video


ulei vegetal sare apa carnat oua cascaval piper negru coriandru ulei sos
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019222 (s)