News Flash:

Burger cu carne de curcan - Sanatos si gustos

4 Octombrie 2017
395 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500g carne de curcan
1 ceapa rosie mica
1 lingurita sare
1 lingura pasta de ardei
½ lingurita boia de ardei
½ lingurita piper macinat
½ ardei iute
1 ou
6 chifle pentru servit
cartofi prajiti pentru garnitura 
salata de varza pentru garnitura 
maioneza si ketchup pentru servit

Citeste si

Mod de preparare:

- toaca carnea de curcan, alege atat carne macra cat si din pielea mai groasa de la aripi, tartita si piept, pentru un burger gustos carnea trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea de carnati, adica 70% carne macra si 30% grasime, dar daca vrei un burger dietetic atunci alegi numai carne fara grasime,
- toaca ceapa si ardeiul iute marunt,
- separa oul albus de galbenus, albusul il pui peste carne iar din galbenus faci rapid putina maioneza de casa astfel: pune galbenusul intr-un castronel, adauga 1 varf de lingurita de sare, 1 lingurita de mustar si mixeaza bine, apoi incorporeaza treptat ulei pana la consistenta dorita, la final adaugi dupa gust putina zeama de lamaie,
- amesteca carnea tocata cu albusul de ou, sare, piper, boia, pasta de ardei, ardeiul iute, ceapa rosie si putin ulei daca carnea este prea slaba, lasa compozita de hamburgeri la rece pentru 60 minute,
- inainte sa te apuci de gratar prepara putin ketchup de casa din pasta de tomate, apa, sare, zahar, piper, boia, dafin, cimbru, usturoi, fierbe compozitia cateva minute pana are consistenta unui sos si lasa-l sa se raceasca,
- prepara si garnitura de catofi prajiti si salata de varza si taie fiecare chifla pe jumatate,
- incinge un gratar sau un grill pe aragaz in bucatarie, modeleaza carnea sub forma rotunda ca niste chiftele de marimea chiflelor, carnea o presezi bine intre palme sa nu se desfaca pe gratar,
- frige burgerii pe gratarul incins cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand sunt facuti,
- frige putin si chiflele pana prind putina culoare,
- unge fiecare chifla cu maioneza pe o parte si ketchup pe cealalta parte iar in mijloc pune chifteaua fierbinte,
- peste chiftea mai poti pune dupa gust si rondele de ceapa si rosii, varza dulce taiata fideluta, oua ochiuri, felii de cascaval si diverse sosuri dupa preferinta,
- serveste burgerii cu salata de varza si cartofi prajiti.

Reteta de burger de curcan ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ardei iute citeste si chiftele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014242 (s)