News Flash:

Bunatatea asta m-a cucerit definitiv - Cum inveti sa prepari vinete gratinate la cuptor

7 Septembrie 2017
1458 Vizualizari | 0 Comentarii
O reteta simpla, gustoasa si la indemana oricui, vinetele gratinate cu cascaval la cuptor sunt numai bune pentru pranz sau cina.

Ingrediente:

1 vanata, taiata rondele
130 g pesmet
100 g parmezan ras
250 g cascaval ras
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura busuioc
2 oua
1 lingurita apa
60 g faina
80 ml ulei
450 g pasta de tomate
450 g spaghete
sare

Citeste si Dupa ce au gustat-o, mofturosii mei au mai cerut o portie - Mancarica de post, cu cartofi si varza

Mod de preparare:

Presari putina sare peste rondelele de vanata si le lasi deoparte 30 de minute. Clatesti sub un jet de apa rece. Preincalzesti cuptorul la 176 °C. Amesteci pesmetul cu jumatate din cantitatea de parmezan, patrunjelul si busuiocul. Separat, bati ouale cu apa. Intinzi faina pe o farfurie.
Dai rondelele de vanata prin faina, scuturand excesul, apoi prin compozitia cu ou si pesmet. Le calesti intr-o tigaie, in putin ulei incins, aproximativ 2 minute. Ungi o tava cu ulei. Intinzi, uniform, jumatate din pasta de tomate. Aranjezi vinetele pe doua randuri. Torni restul de pasta de tomate. Presari parmezanul ramas si cascavalul. Acoperi cu folie de aluminiu si dai la cuptor, 35 de minute. Indepartezi folia in ultimele 5 minute si maresti temperatura pana la 200 °C. Pregatesti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Servesti cu vinete gratinate.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vanata patrunjel tocat spaghete parmezan pesmet vinete gratinate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 26 queries | Mysql time :0.026790 (s)