News Flash:

Bulz ardelenesc ca in batatura bunicii!

13 Martie 2019
499 Vizualizari | 0 Comentarii

Cand dorul de tara, bunici si copilarie te cuprinde, ostoieste-l cu o reteta traditionala romaneasca: bulz ardelenesc ca in batatura bunicii!

Ingrediente:

  • ulei
  • 1 litru apa
  • sare
  • 4 carnaciori ardelenesti
  • 400 g costita afumata
  • 400 g branza de burduf
  • 300 g malai
  • 60 g unt
  • oua

Mod de preparare:

Taie costita afumata si carnaciorii si pune-i la prajit in ulei. Intre timp, pune apa cu sare la fiert pentru mamaliguta. Cand da apa in clocot, toarna treptat malaiul in ploaie, astfel incat rezultatul sa iti iasa mediu ca densitate – nici prea moale (nu lichida, cum fac unii), nici tare (de taiat cu sfoara).

Amesteca fara oprire in mamaliga in primele 5 minute ca sa nu se formeze cocoloase, apoi las-o 10 minute cu foc mic, fara sa o deranjezi. Amesteca un minut si mai las-o pe foc 15 minute. Scoate-o pe un fund de lemn si cand se mai raceste un pic formeaza bulgarasi de marimi egale din ea.

Preseaza un pic in centrul bulgarasilor pentru a face loc umpluturii de branza de burduf, carnaciori si costita afumata. Apoi pe o tava unsa cu unt pune bulgarasii si da-i la cuptor pret de 10-15 minute (in functie de cuptor). Intre timp , intr-o tigaie, prajeste ouale ochiuri simple. Scoate tava, presara bulgarasii cu un alt strat de branza si pune cate un ou-ochi deasupra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta bulz bulz ardelenes
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019614 (s)