News Flash:

Bulgur cu parmezan si mozarella

3 Ianuarie 2014
921 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 lingurite seminte de pin prajite
12 frunze busuioc
2 catei usturoi
1 lingura sos de rosii
200g bulgur
2 rosii taiate in bucati
300ml supa concentrata de pui
2 vinete
1/2 lingurita sare
1 lingurita oregano
3 linguri parmezan ras
90g pesmet
3 albusuri batute
100g mozzarella rasa

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 220C si pregateste o tava de copt mare tapetata cu hartie. Bate albusurile si intr-un bol separat amesteca pesmetul, parmezanul, oregano si sare. Taie vinetele in cate 6 rondele, tavaleste-le prin albus batut si apoi prin amestecul cu pesmet. Aseaza-le pe hartie, in tava. Pune-le la cuptor, in jur de 25 de minute, pana cand vanata se inmoaie si se rumenesc frumos.

Intre timp, pune supa de pui la fiert, iar cand da in clocot adauga bulgurul. Opreste focul, acopera cu un capac si lasa asa timp de 30 de minute.

Pune intr-un blender rosiile, sosul de rosii, usturoiul si 8 frunze de busuioc si paseaza-le pentru a obtine un sos. Pune-l la fiert la foc mediu timp de 8-10 minute pana se ingroasa. Scoate vinetele din cuptor si pune deasupra lor sos de rosii, presara mozzarella. Aseaza cate 6 felii de vinete una peste alta si mai da-le la cuptor cateva minute pana mozzarella se inmoaie.

Intre timp toca restul de busuioc si amesteca bulgurul cu semintele de pin. Serveste feliile de vinete imbracate in parmezan si mozzarella cu bulgur si cateva frunze de busuioc.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016249 (s)