News Flash:

"Bulgarasi vanilati" - Un desert cremos, facut cu ou si lapte

21 Septembrie 2016
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua
150 ml lapte
25 gr zahar pudra
150 gr frisca
foarte putina sare
1/2 sticluta esenta de vanilie

Mod de preparare:

1. Bate spuma albusurile cu sare.
2. Incorporeaza treptat zaharul pudra. Continua sa mixezi, ca sa se ingroase.
3. Amesteca laptele cu frisca, vanilia si zaharul. Pune la fiert mixul.
4. Cand incepe sa fiarba, ia cate o lingura din albusurile spuma si pune in lapte.
5. Mai tine totul pe foc vreo 2 minute. Invarte usor cu furculita.
6. Scoate albusurile fierte si pune-le pe o sita. Lasa mixul cu lapte sa se raceasca pana ajunge la 60 de grade.
7. Freaca galbenusuruiel.
8. Cand se fac foarte cremoase, toarna laptele cald peste ele. Amesteca in mod continuu si pune la foc mic, pentru a se ingrosa.
9. Toarna crema obtinuta in boluri si las-o sa se raceasca.
10. Deasupra pune albusurile fierte. Presara cacao sau scortisoara. Poti servi, de asemenea, si cu sirop sau dulceata de fructe de padure.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

desert lapte oua prajitura lapte prajitura albusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018733 (s)