News Flash:

Bulgarasi din telemea si cartofi

19 Mai 2012
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Bulgarasi din telemea si cartofi
Ingrediente:

300 g telemea de oaie
700 g cartofi
2 oua
10 linguri faina
o legatura marar
oregano
sare
piper


Mod de preparare:


Cartofii se spala si se pun la fiert, cu coaja, cu o lingurita de sare. Pana fierb cartofii, se faramiteaza telemeaua, se bat ouale intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper, se pregatesc doua farfurii, una cu faina, cealalta cu pesmet. Se spala mararul, se toaca marunt, apoi se adauga peste telemea. Se pune si sare, piper si oregano (dupa gust) si se amesteca bine.
Cartofii fierti se curata de coaja si se strivesc cu furculita, apoi se formeaza bulgarasii, amestecand bucatele de cartofi cu compozitia de telemea si condimente in palma, presand bine cu mana cealalta, pana cand se formeaza o sfera. Cand toti bulgarasii sunt formati, se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet si se pun la prajit in ulei incins in prealabil. Cand capata o culoare frumoasa, aurie, se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se asaza pe platou si se ornamenteaza cu legume proapete, taiate fasii.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi oua faina marar oregano sarepiper furculita
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4192 viz    0 com
1932 viz    0 com
2526 viz    0 com
2179 viz    0 com
3550 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018186 (s)