News Flash:

Budinca libaneza de lapte (Ashtaliyeh) - FOTO

23 Decembrie 2011
3453 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru budinca:

500 ml lapte
75 g crema de branza
1/3 cani amidon de porumb (maizena / cornstarch)
3 pietricele mastic
1 lingura zahar
1 lingurita apa de flori de portocal
1 lingurita apa de trandafiri

Pentru sirop:

1/2 cani zahar tos
fistic neprajit, pentru garnisit
1/4 cani apa
1 lingura apa de trandafiri
1 lingura apa de flori de portocal
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:


Amesteca tot laptele, mai putin 100 ml, cu zaharul si crema de branza si pune compozitia intr-o oala la incalzit, pe foc mic. Amesteca amidonul cu restul laptele pana se dizolva. Cand laptele s-a incalzit (dar nu a dat in clocot), adauga amidonul de porumb dizolvat ?\si amesteca in continuu cu telul pana compozitia se ingroasa.

Ia-o apoi de pe foc, adauga cate o lingura de apa de trandafiri si de flori de portocal, precum si masticul zdrobit in mojar. Amesteca si trece budinca printr-o sita pentru o textura catifelata (daca ai folosit mastic).

sursa reteta si fotografii: Dulciuri din Liban – Ashtaliyeh (budinca de lapte)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


lapte maizena cornstarch pietricele mastic zahar zahar tos apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4786 viz    0 com
2687 viz    0 com
2762 viz    0 com
14433 viz    0 com
4525 viz    0 com
2102 viz    0 com
1217 viz    0 com
1223 viz    0 com
2178 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019200 (s)