News Flash:

Budinca libaneza de lapte (Ashtaliyeh) - FOTO

23 Decembrie 2011
3623 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru budinca:

500 ml lapte
75 g crema de branza
1/3 cani amidon de porumb (maizena / cornstarch)
3 pietricele mastic
1 lingura zahar
1 lingurita apa de flori de portocal
1 lingurita apa de trandafiri

Pentru sirop:

1/2 cani zahar tos
fistic neprajit, pentru garnisit
1/4 cani apa
1 lingura apa de trandafiri
1 lingura apa de flori de portocal
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:


Amesteca tot laptele, mai putin 100 ml, cu zaharul si crema de branza si pune compozitia intr-o oala la incalzit, pe foc mic. Amesteca amidonul cu restul laptele pana se dizolva. Cand laptele s-a incalzit (dar nu a dat in clocot), adauga amidonul de porumb dizolvat ?\si amesteca in continuu cu telul pana compozitia se ingroasa.

Ia-o apoi de pe foc, adauga cate o lingura de apa de trandafiri si de flori de portocal, precum si masticul zdrobit in mojar. Amesteca si trece budinca printr-o sita pentru o textura catifelata (daca ai folosit mastic).

sursa reteta si fotografii: Dulciuri din Liban – Ashtaliyeh (budinca de lapte)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


lapte maizena cornstarch pietricele mastic zahar zahar tos apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4886 viz    0 com
2757 viz    0 com
2817 viz    0 com
14520 viz    0 com
4622 viz    0 com
2139 viz    0 com
1249 viz    0 com
1257 viz    0 com
2228 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019474 (s)