News Flash:

Budinca la cuptor cu bacon, dovlecei si bacon

9 August 2018
413 Vizualizari | 0 Comentarii

Ca sa pregatiti toate ingredientele, aveti nevoie de 10-15 minute. Dupa ce veti da budinca la cuptor, va puteti ocupa de prepararea unei salate de legume sau a unui desert. Drept rezultat, veti servi la masa mai multe feluri de mancare, fara sa pierdeti mult timp pe gatit.

Ingrediente: 500 g de cartofi noi; 1-2 dovlecei; 200 g de bacon; 3-4 catei de usturoi; 1 praz; 1 ardei gras; 2 linguri de ulei de floarea-soarelui; o legatura de patrunjel; sare — dupa gust; piper negru macinat — dupa gust.

Mod de preparare: Spalati dovleceii. Nu-i curatati de coaja. Taiati-i in cerculete cu grosimea de 0.5 cm. Puneti dovleceii taiati intr-un bol si sarati-i. Amestecati-i si lasati-i deoparte pentru 20 minute, ca sa-si elibereze sucul. Spalati cartofii. Nu-i curatati de coaja. Taiati-i in cerculete cu grosimea de 3 mm. Puneti-i intr-un vas separat.

Taiati baconul in felii subtiri. Ungeti o tava adanca cu ulei. Scurgeti sucul eliberat de dovlecei. Asezati un strat de dovlecei pe fundul tavii, astfel incat sa li se suprapuna marginile. Curatati usturoiul si ardeiul gras. Taiati in felii subtiri prazul, ardeiul si usturoiul. Asezati pe dovlecei, formand astfel al doilea strat al budincii.

Asezati al treilea strat din felii de bacon. Ultimul strat trebuie sa fie format de cerculetele suprapuse de cartofi (exact ca stratul de dovlecei). Sarati si piperati cartofii. Puteti adauga condimentele preferate. Preincalziti cuptorul pana la 200 grade Celsius. Acoperiti budinca cu folie de aluminiu si coaceti-o timp de 20 minute. Indepartati folia si coaceti budinca inca 20 minute. Maruntiti patrunjelul si utilizati-l ca sa decorati budinca coapta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022128 (s)