News Flash:

Budinca insiropata

9 Mai 2011
5726 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca insiropata
Ingrediente: 125 g unt nesarat pentru uns formele 150 g faina cernuta pentru tapetat formele 125 g zahar tos 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie 4 linguri sirop (preparat dinainte din: 150 ml apa, 150 g zahar, 1 lingurita de miere) Preparare: Se ung cu unt 4 castronele metalice, de circa 200 ml fiecare, si se tapeteaza cu faina. Se decupeaza 4 patrate din hartie pergament, cu dimensiunea 10x10 cm, si 4 patrate din folie de aluminiu. Se taie 4 bucati de sfoara, fiecare avand lungimea de 60 cm. Se unge hartia pergament cu unt, pe o singura parte. Cu ajutorul unui mixer, frecati untul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Incorporati pe rand ouale batute, cate o lingura o data, avand grija sa se omogenizeze perfect inainte de a adauga cantitatea urmatoare. Adaugati faina cernuta, apoi coaja de lamaie, praful de copt, vanilia si 1 lingura de sirop. Amestecati sucul de lamaie cu siropul ramas si impartiti cantitatea in cele 4 forme. Umpleti formele pe trei sferturi cu compozitie. Acoperiti fiecare castronel cu hartia pergament, cu partea unsa spre interior, iar dupa aceea cu folie din aluminiu. Legati cu sfoara. Umpleti o cratita larga cu apa clocotita, la un nivel de 5 cm, si asezati castronasele, apa va trebui sa le cuprinda pe jumatate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 35-40 de minute. Folosind o manusa de bucatarie, scoateti castronasele din apa, indepartati folia de aluminiu si hartia si rasturnati budinca pe farfurii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulciuri bors lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2345 viz    0 com
1679 viz    0 com
2690 viz    0 com
1442 viz    0 com
2139 viz    0 com
3706 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1502 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013824 (s)