News Flash:

Budinca din resturi de cozonac - Cum o prepari

29 Decembrie 2017
2359 Vizualizari | 0 Comentarii

Ti-a ramas cozonac si iti pare rau de el sa-l arunci? Transforma-l intr-o delicioasa budinca cu ciocolata si de cei dragi va fi apreciata! Budinca din resturi de cozonac - Cum o prepari

Citeste si Un duo desert delicios, pentru toti iubitorii grisului cu lapte si deserturilor cu branza - Budinca de gris cu branza si merisoare confiate

Ingrediente:

  • 1 cozonac invechit
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte

Citeste si Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant - Pentru Craciun si Revelion ai aici prajitura Deliciu

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Tapetam o tava cu unt, cam de 23/34 cm. Punem ciocolata cu lapte la topit, impreuna cu untul, apoi lasam compozitia sa se tempereze. Mixam ouale cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi adaugam smantana amestecata cu laptele si le mixam in continuare.

Citeste si Prajitura bicolora. Un desert de senzatie care va face furori la mesele aniversare, sau de sarbatori

Adaugam si compozitia de ciocolata si din nou omogenizam. Daca se doreste budinca mai dulce, se mai poate adauga 50 g zahar. Taiem cozonacul in cuburi pe care le imprastiem in tava. Turnam peste ele compozitia cu ciocolata si oua si coacem budinca pentru 30 de minute, la 180 de grade. Cand o scoatem din cuptor, razuim ciocolata alba peste ea, pentru un plus de culoare.Lasam budinca sa se tempereze, apoi o portionam si o servim alaturi de cei dragi.

preluat de pe a1

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015295 (s)