News Flash:

Budinca de porumb cu parmezan si ciuperci

12 August 2013
2897 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

boabele de pe 4 stiuleti porumb
piper
220 g ceapa
sare
3 oua batute
150 g sunca tocata
150 ml lapte
150 ml smantana de gatit
2 linguri faina
1 lingura ulei
150 g ciuperci tocate
180 g parmezan ras
3 linguri unt

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 180C. Unge cu unt un vas de copt din sticla termorezistenta (20x20cm) si presara 2 linguri din parmezanul ras pe suprafata lui. Soteaza ciupercile intr-o lingura de unt la foc mediu, timp de 5-7 minute. Condimenteaza cu sare si piper si scoate-le intr-un bol. Rade boabele de pe stiuletii de porumb (pe razatoarea mare).
Caleste ceapa in 2 linguri de unt, pe foc mediu, timp de 8-10 minute. Adauga faina si amesteca energic. Adauga porumbul ras si lasa pe foc inca 2-3 minute pana cand porumbul capata o culoare puternica.  Toarna smantana de gatit si lasa pe foc inca 3 minute, amestecand continuu. Toarna apoi laptele si adauga 100g de parmezan ras si ciuopercile sotate. Mai las ape foc maxim 2 minute.  Condimenteaza cu sare si piper.
Transfera totul intr-un bol in care sa amesteci cu cele 3 oua batute si sunca tocata. Toarna totul in vasul pregatit si presara deasupra parmezanul ras. Coace budinca timp de 40-45 de minute in baie de apa fierbinte. Dupa acest timp scoate budinca din vasul cu apa fierbinte si mai pune-o la cuptor inca 5 minute sa se rumeneasca.
Lasa-o sa se raceasca timp de o jumatate de ora inainte sa o servesti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

porumb ceapa oua batute sunca tocata ciuperci tocate parmezan ras unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1559 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014730 (s)