News Flash:

Budinca de paine egipteana

19 Decembrie 2012
2449 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 pachet aluat foietaj
150 ml lapte
150 ml smantana lichida
1/2 cana fructe uscate (caise, merisor, curmale etc.)
4-5 linguri zahar brun
1 lingurita extract vanilie
1 lingura unt
fistic
seminte de pin pentru garnisit

Mod de preparare:


Gateste aluatul de foietaj dezghetat in prealabil la cuptor conform instructiunilor de pe ambalaj. De obicei intr-un cuptor incalzit la 200C pentru 15 minute. Lasa aluatul apoi sa se raceasca. In paralel, incalzeste intr-o craticioara smantana lichida, laptele, zaharul si aroma de vanilie pana e aproape de dat in clocot apoi ia-o de pe foc. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 200C. Taie fructele confiate cubulete. Unge o tava cu putin unt apoi presara bucati de aluat in tava, presarand fructele confiate si turnand amestecul de lapte si smantana peste. Coace budinca pentru 15 minute, apoi las-o sa se raceasca. Serveste cu fistic si/sau seminte de pin rumenite usor pe deasupra.

sursa: budinca de paine egipteana
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat foietaj lapte smantana lichida fructe uscate caise merisor unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3864 viz    0 com
1585 viz    0 com
3077 viz    0 com
2533 viz    0 com
3791 viz    0 com
1213 viz    0 com
8119 viz    0 com
2189 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013721 (s)