News Flash:

Budinca de paine cu unt

13 Martie 2014
2231 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 felii de paine alba (8 taiate pe jumatate in diagonale si 4 in cuburi)
110 g unt moale nesarat
9 galbenusuri
170 g zahar + 30g pentru topping
1 pastaie vanilie
140 ml lapte
410 ml smantana grasa pentru frisca
110 g stafide aurii
85 g fulgi de migdale prajiti
4 linguri Amaretto sau Cointreau
1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:

Inmoaie stafidele cu o seara inainte in Amaretto, acopera-le cu folie alimentara de plastic si lasa-le la temperatura camerei.
Incinge cuptorul la 180C si unge un vas ceramic de copt de 500 ml. Indeparteaza coaja de la feliile de paine si unge-le cu unt. Bate galbenusurile cu zaharul intr-un bol.

Pune la fiert, intr-o oala, laptele smantana si miezul de la pastaia de vanilie.Cand da in clocot toarna amestecul fierbinte peste ouale cu zahar, amestecand continuu. Taie 4 felii de paine in cubulete si aseaza-le la baza vasului. Pune deasupra lor stafidele, inclusiv Amaretto in care au stat la inmuiat. Apoi, deasupra, aseaza restul de felii taiate in jumatati pe diagonala.

Toarna amestecul fierbinte cu ou peste paine, astfel incat toata painea sa fie acoperita. Lasa sa stea 20 de minute. Pune vasul intr-o tava cu apa fierbinte, astfel incat apa sa ajunga pana la 3 din inaltimea vasului. Coace timp de 30 de minute.

Presara 30g zahar si cu ajutorul unei torte cu gaz caramelizeaza-l. Presara fulgii de migdale prajiti si zaharul pudra. Serveste cu un coulis de zmeura sau fructe de padure, inghetata de vanilie sau sos caramel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1512 viz    0 com
3559 viz    0 com
3198 viz    0 com
1490 viz    0 com
1661 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020787 (s)