News Flash:

Budinca de orez negru

27 Ianuarie 2014
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cesti orez negru
3 linguri fulgi de cocos
1 ceasca lapte de cocos
1/ 2 pastaie de vanilie
1 praf scortisoara
1 praf anason
1 lingura miere

Mod de preparare:

Orezul negru se spala foarte bine in 4-5 ape si se lasa la hidratat cca 8 ore in 4 cesti apa cu 1 lingura zeama de lamaie (eu am lasat peste noapte). Se pune orezul la fiert in apa cu lamaie in care s-a hidratat si se fierbe pana se inmoaie.
Intre timp, se infierbanta laptele de cocos si se despica jumatatea de pastaie de vanilie. Se lasa la infuzat 15 minute. Dupa ce s-a fiert orezul, se scurge de eventuala apa ramasa si se adauga laptele de cocos vanilat, mirodeniile si fulgii de cocos (se mai pastreaza, eventual, cativa pentru decor). Se pun din nou la fiert, pana cand orezul absoarbe laptele.
Se lasa la racorit, pana ajunge la o temperatura mai jos de 45 grade Celsius si se adauga mierea. Se omogenizeaza, dupa care se toarna in boluri. se decoreaza cu lapte de cocos si fulgi de cocos si se serveste imediat.

Budinca de orez negru recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete orez orez negru retete budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029107 (s)