News Flash:

Budinca de orez cu scortisoara si ghimbir

7 Februarie 2013
4293 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g lapte
75 g orez
½ lingurita ghimbir
4 oua
scortisoara
250 ml smantana
½ esenta de vanilie

Mod de preparare:

Intr-o craticioara punem la fiert la foc mediu laptele, smantana si ghimbirul. Dupa ce da in clocot, lasam deoparte 30 de minute. Intre timp, fierbem orezul conform instructiunilor si apoi scurgem apa. Incingem cuptorul la 180 grade. Cu o furculita amestecam laptele cu zahar, oua si vanilie. Strecuram amestecul de oua printr-o sita si amestecam cu orezul. Turnam compozitia intr-un vas de iena. Presaram scortisoara pe deasupra. Asezam vasul intr-o oala si turnam apa in oala. Bagam la cuptor timp de 40 de minute. Scoatem vasul de iena, punem budinca in farfurioare si servim cu compot de prune.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte orez ghimbir oua scortisoara smantana craticioara foc mediu sita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013992 (s)