News Flash:

Budinca de orez cu gem de caise

25 Iunie 2013
5167 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g orez
250 ml apa
750 ml lapte
100 g unt
30 g faina
½ lingurita sare
1 lingura cu varf gem de caise
coaja de lamaie
vanilie
100-150 g zahar
30 g stafide
15 ml rom
5 oua mijlocii

Mod de preparare:

Orezul se fierbe acoperit intr-o cratita de 2 l cu apa fierbinte, la foc mic. Cand apa a scazut aproape de tot, se adauga laptele fierbinte si sarea si se fierbe in continuare la foc, amestecand din cand in cand. Dupa ce orezul a fiert, se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga untul moale, aromele, stafidele, galbenusurile, faina si se amesteca bine toate, prin rasturnare, cu lingura. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 100 g zahar si romul, apoi se bat in continuare, pana se intaresc din nou. Se desarta peste orez, se amesteca usor prin rasturnare si apoi se pune intr-o forma de 2½ l, unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc mijlociu circa 30-40 minute in cuptorul dinainte infierbantat. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Se serveste fierbinte sau rece, pudrata cu zahar.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez lapte faina zahar stafide rom foc mic spuma tare foc mijlociu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4986 viz    0 com
3198 viz    0 com
3473 viz    0 com
3029 viz    2 com
2501 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014518 (s)