News Flash:

Budinca de mere cu rom

21 Iunie 2013
3466 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 oua mari
150 g faina
150 g unt
½ kg mere
20 ml rom
30 g gris
zahar vanilat

Mod de preparare:

Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoare cu gauri mari, se presara cu grisul si se amesteca bine. O forma cu baza mai mare se unge cu margarina solida si se tapeteaza bine cu faina. Albusurile se bat spuma tare si se adauga, apoi, zaharul tos impreuna cu romul; se bat in continuare, pana se intareste din nou spuma si se adauga toate galbanusurile si untul topit, dar rece. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare (cu tel), se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare, numai de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina. Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele si peste fructe, restul de compozitie si se niveleaza. Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa circa 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute, dupa care se poate reduce focul. Cand budinca este gata, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna. Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina mere rom zahar vanilat margarina solida spuma tel foc mijlociu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020385 (s)