News Flash:

Budinca de legume cu sos de branza

11 Iunie 2014
3826 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1-2 cartofi
1-2 linguri cu mazare/fasole verde
3-4 buchetele de conopida
1 morcov maricel
2 rosii
1 ardei iute
1 ardei gras rosu
pesmet
sare
unt
marar
piper

Pentru sos:
200 g branza cheddar
2 linguri cu faina
1 lingura cu unt
100 g branza telemea
500 ml lapte
pesmet
oregano
piper

Mod de preparare

Feliaza cartofii, morcovul i ardeiul gras.
Da-le intr-un clocot impreuna cu conopida si mazarea/fasolea verde, cat sa se inmoaie doar putin. Scurge-le intr-o sita si pastreaza o cescuta cu supa de legume. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si adauga faina. Amesteca repede si cand incepe sa se aureasca, toarna laptele treptat, avand grija sa amesteci pentru a nu face cocoloase.
Adauga branzeturile, o lingurita rasa cu oregano, un praf de piper proaspat macinat si dilueaza cu putina supa pastrata. Unge cu putin unt forma de copt si presara pesmet. Asaza legumele, presara ardeiul iute si mararul tocate marunt si deasupra pune felii de rosii. Toarna sosul si da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute.
Serveste budinca de legume de vara cu felii de paine prajita unse cu usturoi.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca legume sos budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2159 viz    0 com
2379 viz    0 com
2907 viz    0 com
3498 viz    0 com
1500 viz    0 com
2321 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015453 (s)