News Flash:

Budinca de legume cu cascaval

15 Iunie 2017
1798 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri unt
4 cani rosii cherry
2 cani zucchini taiat felii
6 cani paine, taiata cubulete
350g schweitzer ras (se poate folosi si cascaval)
8 oua
3 cani lapte
1/4 cana patrunjel
1/4 cana busuioc
2 linguri chive, tocata marunt
1 catel usturoi pisat
sare
piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare pune untul la topit. Adauga rosiile si feliile de zucchini. Caleste legumele timp de 5-7 minute sau pana cand rosiile incep sa se inmoaie usor. Ia tigaia de pe foc si lasa-o legumele sa se "racoreasca".

Unge o tava cu unt si adauga in aceasta jumatate din cuburile de paine. Acopera painea cu jumatate din amestecul de rosii cu zucchini, si jumatate din cantitatea de branza, apoi repeta cu restul de paine, legume si branza.

Citeste si Asa se pregateste cel mai bun porumb fiert! Tehnica secreta pe care toate gospodinele trebuie sa o afle acum

Intr-un bol incapator adauga ouale, laptele, patrunjelul, busuiocul, chives, usturoiul si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.  Adauga cu grija continutul rezultat in tava, peste legume si paine. Acopera tava cu folie de aluminiu si las-o la frigider minim 2 ore sau peste noapte.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Coace budinca la foc mediu timp de 50-65 de minute, sau pana cand prinde o culoare auriu-maronie la suprafata.
Lasa budinca de legume sa se raceasca timp de 10-15 minute inainte de servire. Pate fi servita ca atare, sau imprena cu o lingura de iaurt grecesc.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosii cherry schweitzer lapte chive usturoi pisat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021851 (s)