News Flash:

Budinca de fructe uscate cu nucsoara

19 Martie 2014
1521 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

300 g stafide galbene
100 g prune uscate
100 g stafide negre
100 g faina
100 g smochine
100 g curmale
100 g migdale prajite
300 g pesmet
100 g zahar brun
100 ml coniac
100 g unt
5 oua
coaja rasa de lamaie si portocala
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita ghimbir
1 varf de cutit de nucsoara rasa
1 varf de cutit de ienibahar macinat

Mod de preparare:

Curatati migdalele de coaja, zdrobiti-le si amestecati-le cu smochinele, curmalele, caisele, prunele taiate marunt si stafidele. Turnati peste ele coniac, acoperiti-le si lasati-le la macerat 24 de ore. Frecati untul cu zaharul spuma, adaugati coaja rasa de lamaie si de portocala, apoi ouale, pe rand fructele macerate scurse, scortisoara, nucsoara, ienibaharul si ghimbirul. Adaugati pesmetul, faina si amestecati-le bine. Turnati compozitia intr-un bol termorezistent uns cu unt, presand bine. Acoperiti cu un capac uns cu unt, asezati deasupra o greutate si fierbeti bolul la bain-marie aproximativ 5 ore, avand grija ca apa sa-l acopere pana la jumatate din inaltimea lui. Lasati budinca la racit in aceeasi pozitie pana ce se întareste compozitia. Rasturnati-o cu grija pe un platou adanc, indepartati bolul si decorati cu fructe proaspete. Lasati-o la racit pana la momentul servirii.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca fructe fructe uscate retete fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2338 viz    0 com
1588 viz    0 com
3652 viz    0 com
3342 viz    0 com
1590 viz    0 com
1725 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 37 queries | Mysql time :0.022655 (s)