News Flash:

Budinca de franzela cu branza si marmelada

10 Aprilie 2013
2604 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250-300 g branza de vaci
150 g franzela (curatata de coaja si apoi cantarita)
300 ml lapte
pesmet
50 g faina
5 oua
100 g unt
vanilie
½ lingurita de sare
30 ml rom
150 g zahar tos
50 g stafide
1 lingurita gem din coji de portocala
1 lingura marmelada de caise

Mod de preparare:

Franzela, taiata in felii de 1 cm grosime, se inmoaie in tot laptele pana cand il absoarbe in intregime; apoi se adauga galbenusurile, branza de vaci maruntita bine cu furculita, stafidele care au fost inmuiate 30 minute cu o lingura de rom, untul topit (dar rece), ½ lingurita sare, faina, vanilia, gemul de gaise si din coji de portocale si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si restul de rom si apoi se bat in continuare, pana se intaresc din nou. Se desarta intr-o cratita de 2 ½ l, unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc mijlociu, unde se lasa cca 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Se serveste fierbinte, simpla, pudrata cu zahar, sau cu sosuri dulci.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

franzela lapte pesmet vanilie zahar tos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022482 (s)