News Flash:

Budinca de dovlecei cu cimbru

27 Mai 2014
2424 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr de dovlecei
50 gr smantana
4 oua
Un catel de usturoi
100 gr branza de oi
2 linguri de pesmet fin
cimbru uscat
patrunjel verde
sare
piper proaspat macinat si jumatate de lingurita de nucsoara
50 gr cascaval
O lingura de malai

Mod de preparare:

Pregateste vase individuale (se poate face si intr-un singur vas, dar este mai cu mot, asa). Trebuie unse cu putin unt si tapetate cu malai. Rade dovleceii prin razatoarea mare si lasa-i la scurs circa zece minute, dar nu-i stoarce. Amesteca branza sfaramata cu smantana. Pune pesmetul, nucsoara, piper, cimbrul si patrunjelul tocat foarte fin. Adauga usturoiul pisat si frecat bine cu o lingura de ulei. Amesteca bine toate ingredientele. Bate ouale ca pentru omleta si adauga-le in amestecul cu branza. Pune dovleceii si amesteca. Pune compozitia in vasele (vasul pregatit) si presara deasupra cascaval ras. Budinca de dovlecei se coace la foc potrivit, in cuptolul incins bine, timp de 30 de minute.
Budinca de dovlecei este delicioasa simpla, dar merge perfect cu sos de usturoi si este o garnitura speciala alaturi de orice fel de carne.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca dovlecei retete dovlecei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021405 (s)