News Flash:

Budinca de dovleac cu scortisoara si nuci

27 Noiembrie 2014
3253 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana piure de dovleac (de preferat din dovleac copt)
5 oua mari
3 albusuri
150 g zahar brun
800 ml lapte
esenta de vanilie (dupa gust)
½ lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
¼ lingurita cuisoare macinate
½ cana nuci pecan, prajite, nesarate
¼ lingurita pudra de ghimbir
12 curmale (curatate de coaja si samburi)
8 cani paine alba, taiata in cuburi de aproximativ 2 cm
un praf de sare

Mod de preparare:

Adauga ouale si albusurile intr-un bol mare, impreuna cu un praf de sare si mixeaza-le pana incep sa devina spumoase. Adauga peste amestecul de oua laptele, zaharul, vanilia, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul si omogenizeaza compozitia. Incorporeaza apoi piureul de dovleac si curmalele (taiate in sferturi). Adauga apoi bucatelele de paine si amesteca pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.

Lasa compozitia sa se “odihneasca” timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand, pentru a te asigura ca painea absoarbe bine compozitia lichida. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge o tava incapatoare cu unt. Transfera compozitia preparata anterior in tava si acopera prajitura cu o foaie de copt, tapetata cu ulei. Aseaza foaia cu partea unsa in jos.

Coace budinca timp de 30 de minute. Scoate compozitia din cuptor, inlatura foaia de copt, presara nucile pecan deasupra si mai coace prajitura timp de 25-30 de minute.
Lasa sa se raceasca timp de 15 minute inainte de servire. O poti servi ca atare sau, daca vrei sa fie mai dulce, poti adauga putin sirop de artar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca dovleac condimente retete iarna prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021823 (s)