News Flash:

Budinca de dovleac cu nucsoara

6 Februarie 2012
2601 Vizualizari | 1 Comentarii
Budinca de dovleac cu nucsoara
Ingrediente:

600 g dovleac
2 oua (albusurile separate de galbenusuri)
100 ml lapte
140 g branza rasa
un praf nucsoara

Mod de preparare:

Se unge cu putin unt o forma de budinca, iar cuptorul se incinge la 180 grade. Dupa aceea punem dovleacul la fiert la foc mare, intr-o oala. Cand incepe sa dea in fiert se pune un capac si se mai lasa un sfert de ora, dar la foc mic. Apoi se pregateste un piure din dovleacul fiert. Se bat galbenusurile cu branza, lapte si nucsoara si se potriveste de sare. Incorporam si piureul de dovleac. Cu un mixer se bat albusurile spuma. Punem spuma de albus in amestecul de dovleac si turnam compozitia obtinuta in forma de budinca pregatita. Se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Se serveste calduta.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac oua albusurile galbenusuri lapte branza nucsoara cuptorul capac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2319 viz    0 com
3826 viz    0 com
2866 viz    0 com
3018 viz    1 com
2703 viz    1 com
5054 viz    0 com

Comentarii (1)

Ayomide  | #87
Si pe mine ma doare sufletul cand arunc paine (pentru ca sunt un pic zgiarct si pentru ca nu mai am bunici la tara sa duc cojile la gaini). Varianta ta este tare de tot. banuiesc ca merge si cu gem, in loc de pireu de fructe si prune trase la tigaie ?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021601 (s)