News Flash:

Budinca de cuscus

5 August 2014
3177 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 cana cuscus
4 linguri sirop de artar
2/3 cana apa
3 cani lapte
1 ou mare
1/4 cana zahar brun
1/2 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la jumatate de lamaie si/sau portocala
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-o oala incapatoare adauga apa si las-o sa dea in clocot. Adauga cuscusul si sarea. Indeparteaza cratita de pe foc si acoper-o cu o farfurie. Lasa couscousul sa se gateasca timp de 5 minute, sau pana cand absoarbetoata apa.  Adauga laptele si zaharul si adu toata compozitia la punctul de fierbere. Fierbe totul la foc mic, amestecand continuu, pana cand cuscusul absoarbe aproape tot laptele.

Pune budinca intr-un castron rece si adauga oul batut. Adauga din nou budinca pe aragaz si gateste-o, amestecand rapid si continuu pentru a nu se forma cocoloase, timp de 5 minute.

Stinge focul si adauga vanilia si coaja de lamaie si/sau portocala. Pune budinca in patru boluri mici si las-o sa se raceasca. Deasupra pune siropul de artar. Daca doresti poti servi budinca si cu dulceata sau cu fructe proaspete de sezon ori cu scortisoara.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca cuscus retete culinare retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020743 (s)