News Flash:

Budinca de ciocolata cu vanilie

22 Februarie 2016
2892 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca 30 gr ciocolata neagra
1 lingura cacao
cca 50 gr zahar
putina sare
1 lingurita extract de vanilie
cca 300 ml lapte integral
putin amidon

Mod de preparare:

1. Pune intr-o vas laptele, amidonul, sarea, zaharul si cacaoa. Amesteca si tine la foc minim spre mediu.
2. Topeste ciocolata la bain-marie, apoi las-o deoparte.
3. Amesteca ciocolata topita cu mixul cu lapte, la foc mediu. Cand da in clocot, redu caldura la minim si continua sa amesteci cu o spatula cam in jur de 2-3 minute (compozitia trebuie sa se ingroase).
4. Indeparteaza vasul de foc si pune extractul de vanilie. Omogenizeaza.
5. Pune budinca in doua cescute si lasa-le asa minim 4 ore, ca sa se intareasca.
Pentru decor poti folosi fructe proaspete sau confiate, nuca de cocos si ciocolata razuita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

budinca ciocolata budinca vanilie reteta budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019859 (s)