News Flash:

Budinca de ciocolata cu tofu si ceai verde

3 Ianuarie 2012
2184 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca de ciocolata cu tofu si ceai verde
Ingrediente:

 1 cutie tofu in saramura, lasata peste noapte in apa
 1 cana lapte de soia cu ciocolata
 3 tablete ciocolata, preferabil amaruie
 1 lingura frunze de ceai verde
 1 lingurita pudra matcha, optional pentru decor

Mod de preparare:


Pentru a scapa de gustul sarat, branza tofu trebuie pastrata in apa peste noapte. Eu am lasat-o fara sa schimb apa si s-a simtit un gust putin sarat. Daca nu doresti asta, schimba apa de doua ori inainte sa folosesti tofu.

Pune la fiert laptele de soia impreuna cu frunzele de ceai verde, iar cand da in clocot stinge focul. Lasa laptele sa se raceasca si sa prinda aroma de la ceai. Strecoara apoi laptele pentru a scapa de frunzele de ceai.

In paralel, scurge tofu de apa si tai-o cubulete. Topeste ciocolata la bain-marine, amestecand putin spre final pentru omogenizare.

Marunteste tofu la blender pana devine o crema densa. Adauga ciocolata treptat, alternand cu laptele de soia pana obtii o crema uniforma. Pune budinca in forme si las-o la frigider cel putin o ora. Presara ceai verde matcha pe deasupra inainte de servire.

sursa reteta si fotografie: Budinca de ciocolata cu tofu si ceai verde
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Budinca_de_ciocolata_cu_tofu_si_ceai_verde2
ciocolata amaruie pudra matcha gustul sarat bain-marine blender crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4652 viz    1 com
1516 viz    0 com
3913 viz    0 com
3052 viz    1 com
13112 viz    0 com
2807 viz    0 com
5729 viz    0 com
1529 viz    0 com
3366 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1465 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014193 (s)