News Flash:

Budinca de ciocolata amaruie si castane - FOTO

18 Ianuarie 2012
2722 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca de ciocolata amaruie si castane
Ingrediente:

35 g ciocolata amaruie
3-4 castane intregi
40 g faina de grau
30 g unt
80 g piure de castane
400 ml lapte cald
70 g zahar
o fiola esenta de rom
 
 Mod de preparare:
 
Intai de toate fierbem castanele in jur de 250-300 g cu tot cu coaja. Cand acestea sunt gata, scurgem apa, le curatim si le mixam ca sa le transformam in piure. Lasam deoparte cateva castane pe care le vom taia bucatele.

Intr-un vas la foc mic topim untul, dam la o parte de pe foc si adaugam incet faina, amestecand continuu sa nu se cocoloseasca, adaugam si laptele cald incet si continuind sa amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase. La sfarsit adaugam ciocolata taiata bucatele si amestecam bine pina se topeste toata, punem si piureul de castane, castanele bucatele, esenta de rom si amestecam din nou.

Rasturnam compozitia in forme si lasam la racit. Daca le faceti in forme de silicon, cand budinca s-a racit bine, puneti intai pentru vreo cateva minute in congelator, ca sa le puteti rasturna mai usor fara ca acestea sa se rupa. Daca doriti, presarati un pic de cacao.
Din cantitatile de mai sus rezulta 6 portii. Budinca de ciocolata amaruie si castane a fost pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Budinca_de_ciocolata_amaruie_si_castane2.JPG
ciocolata amaruie castane unt lapte zahar vas compozitia congelator
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015355 (s)