News Flash:

Budinca de chia cu rodie – reteta si beneficii

8 Mai 2018
1578 Vizualizari | 0 Comentarii

Semintele de chia sunt printre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Acestea sunt incarcate cu substante nutritive care pot avea beneficii importante pentru corp si creier. Semintele de chia erau o mancare importanta pentru azteci si pentru mayasi. Ei le-au pretuit pentru capacitatea lor de a furniza energie durabila, de fapt „chia” inseamna „putere” in limba mayasa.

Rodiile au proprietati antioxidante, antivirale si antitumorale fiind o sursa buna de vitamine, in special vitamina A, C si E, precum si acid folic. Acest fruct ofera mai multi antioxidanti decat vinul sau ceaiul verde. Consumul regulat de rodie mentine un flux bun al sangelui in organism. Datorita acestei proprietati, acesta scade ulterior riscul de infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale. Componentele antioxidante care sunt continute in acest fruct ajuta la prevenirea cheagurelor, avand capacitatea de a subtia sangele. Mai multe despre rodii puteti citi aici.

Laptele de migdale, prin continutul mare de proteine, de minerale si vitamine este recomandat pentru intarirea organismului si in tratamentul anemiei. Contine mai multa vitamina E si magneziu decat spanacul, are o cantitate semnificativa de fosfor, deci ajuta in consolidarea oaselor si a dintilor. De asemenea este o sursa mare de calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc si complexul de vitamine B. Magneziul din laptele de migdale este important pentru cresterea muschilor, previne aparitia crampelor musculare si amelioreaza durerile cauzate de acestea. Laptele de migadale are efect benefic asupra functiilor celulelor, consolideaza sistemul imunitar, contine vitamina D si ajuta in scaderea riscului de a dezvolta boala Alzeimer.

Citeste si

Budinca de chia cu rodie

Ingrediente:

  • 1 rodie
  • 5 linguri seminte de chia
  • 1 pahar lapte de migdale
  • 1 lingurita de miere sau sirop de agave
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite de scortisoara macinata

Mod de preparare:
Pune semintele de chia in lapte si lasa-le la inmuiat o noapte. Scoate boabele din ¾ rodie si, cu ajutorul unui robot de bucatarie, fa un sos din acestea. Adauga esenta de vanilie, scortisoara macinata si o lingurita de miere sau sirop de agave, pentru o consistenta mai cremoasa sau daca iti doresti sa fie mai dulce. Dimineata pune sosul de rodie intr-un vas si adauga budinca de chia. Toarna budinca in pahare si decoreaza cu cateva boabe de rodie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vitamina a acid folic vitamina d boala alzeimer citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014700 (s)