News Flash:

Budinca de cartofi cu chiftelute la cuptor

10 August 2018
573 Vizualizari | 0 Comentarii

“Budinca de cartofi si chiftelute” este o mancare foarte gustoasa si consistenta, perfecta pentru o cina copioasa in familie sau pentru masa de sarbatoare. Se prepara extrem de simplu si rapid, iar rezultatul este unul extrem de aromat si apetisant. Aceasta budinca savuroasa se serveste calda presarata cu verdeata.

INGREDIENTE: 1 kg de cartofi, 200 ml de lapte, 3 linguri de unt, 500 g de carne tocata de casa (de pui), 2-3 rosii proaspete, 1 ceapa, 50 g de cascaval tare, sare si condimente dupa gust, ulei pentru prajit, verdeata proaspata pentru servire.

MOD DE PREPARARE: Curatati cartofii, taiati-i si fierbeti-i in apa sarata pana vor fi gata. Curatati ceapa, taiati-o cubulete sau dati-o prin masina de tocat. Adaugati ceapa maruntita, sarea si condimentele in carnea tocata si amestecati bine. Luati cartofii de pe foc, scurgeti lichidul si adaugati untul si laptele.

Pisati cartofii cu o presa sau maruntiti-i cu blenderul. Piureul de cartofi nu trebuie sa fie lichid. Puneti piureul intr-o forma de copt si nivelati-l. Formati chiftelute din umplutura si prajiti-le in ulei pe toate partile timp de 5-7 minute. Asezati chiftelutele deasupra piureului de cartofi.

Taiati rosiile la dorinta: rondele sau bucatele mici. Puneti rosiile in forma. Dati cascavalul prin razatoarea mare. Presarati budinca cu cascaval. Incalziti cuptorul la 200 de grade. Coaceti budinca timp de 15-20 de minute.Scoateti budinca din cuptor, presarati-o cu verdeata tocata si serviti-o calda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020033 (s)