News Flash:

Budinca de caise cu crema de tartar

6 Decembrie 2013
2105 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 caise mari
175 ml smantana
21 lingurite faina
50 g zahar pudra
1 lingurita sirop de cirese
3 oua
1 praf crema de tartar
1 lingurita unt
zahar cristal

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la o temperatura de 230°C. 4 caise se taie jumatati si se lasa deoparte. Celelalte 4 caise se toaca cubulete. Intr-o oala se pun smantana, faina, zaharul pudra si caisele tocate si se dau la foc mediu timp de 3 minute amestecand continuu. Oala se ia de pe foc si apoi se adauga siropul de cirese si galbenusurile unul cate unul. Albusurile se bat cu mixerul pana ce se obtine o spuma. Se tapeteaza cu zahar pudra un vas pentru sufleu peste care se adauga 50 g din compozitia de caise. Peste aceasta se adauga o treime din spuma de albusuri si restul de compozitie de caise. Se amesteca usor apoi se adauga restul de spuma de albusuri. Se da la cuptor 12-15 minute pana ce capata o culoare aurie. Dupa ce se scoate din cuptor se preasara un praf de zahar cristal si se asaza caisele taiate jumatati. Se serveste fierbinte.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020254 (s)