Ingrediente:
- 1 legatura mare de
sparanghel
- 1
brocolli
- 8 bucati
ciupercute
- o nuca de
unt
- 3-4 linguri
faina,
-
lapte 500 ml,
- unt 50 gr,
-
smantana 4-5 linguri,
-
sare
-
piper
- 150 gr
branza feta
- o cescuta de
quinoa
Mod de preparare:
Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul (maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte (3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie ciupercutele , se aseaza deasupra, se pune branza feta bucatele sau rasa (cam 150 gr) peste legume, se toarna sosul, se da la cuptor o jumatate de ora. La aceasta budinca am pus si o cescuta de quinoa o pseudocereala, aduce putin cu orezul, este o sursa bogata de calciu si un stimulent al sistemului imunitar excelent se prepara in felul urmator: se pune in apa 15-30 minute la inmuiat se spala sub jet de apa, pana devine apa limpede, se pune apoi la fiert pentru 20 de minute si se mai lasa 5 minute cu capacul pus la oala.
Comentarii (0)