News Flash:

Budinca de branza, spanac si paine

29 August 2014
3448 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

280 g spanac congelat
120 g cheddar ras
8 oua
1 chifla ciabatta mare taiata in cuburi
600 ml lapte
120 g gruyere rasa
un praf de nucsoara
piper
1 ceapa tocata
2 linguri unt
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 120C. Taie ciabatta in cubulete si pune-le la cuptor timp de 20 de minute, pana cand se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.

Decongeleaza spanacul si scurge apa in exces. Caleste ceapa cu o lingura de unt, la foc mediu, timp de 5 minute. Adauga 1/2 lingurita sare, un praf de piper si gateste 1 minut. Adauga spanacul, ia de pe foc si lasa deoparte.

Unge un vas de copt din ceramica cu o lingura de unt. Aseaza jumatate din cuburile de ciabatta la baza vasului, adauga jumatate din cantitatea de spanac si jumatate din branzeturile rase. Continua cu inca un strat de ciabatta, unul de spanac si unul de branzeturi.

Bate ouale cu laptele, un praf de nucsoara si 1/2 lingurita sare si toarna totul peste ingedienetele din vas. Acopera cu o folie alimentara si lasa vasul la frigider, peste noapte.

A doua zi, scoate vasul din frigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Incinge cuptorul la 180C si coace budinca timp de 50 de minute.
Serveste-o fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca branza budinca spanac retete incepatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3108 viz    0 com
2876 viz    0 com
3186 viz    0 com
1938 viz    0 com
2160 viz    0 com
2382 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1451 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014031 (s)